Hoe koffiemachines?

Zodra het water is verwarmd, wordt het op de. De meeste koffiemachines werken met hetzelfde basisproces om water door koffiedik en in uw kopje te verplaatsen.

Hoe koffiemachines?

Zodra het water is verwarmd, wordt het op de. De meeste koffiemachines werken met hetzelfde basisproces om water door koffiedik en in uw kopje te verplaatsen. Er zijn enkele verschillen, afhankelijk van het soort koffiemachine dat u op uw aanrecht heeft staan. Het brouwproces lijkt sterk op handmatige overloopmethoden.

De machine doet een groot deel van het werk voor u. Nadat u water van goede kwaliteit in het waterreservoir hebt gegoten, plaatst u het filter en maalt u uw favoriete koffie. De hoeveelheid koffie en de mate van malen moeten worden aangepast aan de hoeveelheid water in de container - hoe meer koffie u wilt malen en zetten, hoe grover de maling moet zijn om een vergelijkbare zettijd te behouden. De maalgraad die geschikt is voor filterkoffiemachines ligt zeer dicht bij die voor een grote Chemex, d.w.z.

het is belangrijk om de koffie niet te fijn te malen, omdat dit kan leiden tot een te langzame overloop van water en zelfs het aanrecht onder water kan zetten. De druppelkoffiemachines gebruiken de volledige hoeveelheid water uit de tank tijdens het zetten, als het water te langzaam overloopt, kan het over de bovenkant van de koffiedruppelaar stromen. Omdat het erg uitdagend is om vervangende onderdelen te krijgen, zult u waarschijnlijk een nieuw koffiezetapparaat moeten kopen als een van deze problemen uw machine uitschakelt. Wanneer ze goed worden gecombineerd, leveren deze vier M's een drankje op dat tegelijk gedurfd en elegant is, met een lichte, zoete schuimcrema die boven de koffie zweeft.

Een historische anekdote beweert dat vroege consumenten twijfelachtig waren over dit „uitschot dat over hun koffie zweefde totdat Gaggia ernaar begon te verwijzen als „caffe creme „, wat suggereert dat de koffie van zo'n kwaliteit was dat het zijn eigen crème produceerde. Op de volgende pagina leren we erover, evenals wat er gebeurt als er een ramp toeslaat en het koffiezetapparaat buiten gebruik raakt. Schoonmaken vertaalt zich direct in de smaak van koffie - niemand zou de zeer beperkte Royal Beans-koffie willen drinken, in een kan die vies is van de vorige koffiezet. Sommige modellen hebben timingfuncties, zodat ze's nachts kunnen worden voorgevuld om bij zonsopgang koffie te zetten.

K-cups bestaan uit een kleine plastic beker, een foliedeksel, en een papieren filter gevuld met uw koffiedik naar keuze. Na het zetten van de koffie is het een goed idee om de kan te roeren zodat de hele portie koffie hetzelfde smaakt als de koffie in lagen wordt gezet, van de meest intense infusie aan het begin tot de minder intense aan het einde van het zetten. Als u uw koffiemachine uit elkaar zou halen, zou u waarschijnlijk vergelijkbare stukken vinden als zowat elke andere koffiemachine in zijn soort. Er zijn duidelijke technische problemen bij het maken van een koffiezetapparaat met één plastic, aangezien in sommige modellen maar liefst zes verschillende kunststoffen worden gebruikt om een enkel onderdeel te vormen.

Espressomachines bestaan meestal allemaal uit dezelfde essentiële onderdelen om u van water naar een kop koffie met veel cafeïne te brengen. Met zijn technische innovaties, kleinere afmetingen, veelzijdigheid en gestroomlijnd roestvrijstalen ontwerp was de E61 meteen een succes en is hij terecht opgenomen in het pantheon van de meest invloedrijke koffiemachines uit de geschiedenis. Gelukkig doen koffiemachines al het zware werk voor ons, zodat een kopje koffie net zo eenvoudig is als op een knop drukken. Het Melitta filter, een plastic kegel met verschillende openingen in de bodem, die een papieren filter van fijngemalen koffie bevat, verscheen rond 1910, net als de glazen Silex, een zandlopervormige filterpot.

Deze vroege machines konden tot 1.000 kopjes koffie per uur produceren, maar vertrouwden uitsluitend op stoom, wat de ongelukkige bijwerking had dat de koffie een verbrande of bittere smaak kreeg en op zijn best slechts twee bars atmosferische druk kon oproepen - zelfs niet genoeg voor de resulterende drank volgens de huidige standaard als espresso worden beschouwd.