Kan koffiepot in de vaatwasser gaan?

Je moet voorzichtig zijn met de koffiepot, de meeste zijn erg kwetsbaar, en je koffiepot in de vaatwasser zetten is een nee-nee. koffiepotten waren niet bedoeld om in de vaatwasser te gaan.

Kan koffiepot in de vaatwasser gaan?

Je moet voorzichtig zijn met de koffiepot, de meeste zijn erg kwetsbaar, en je koffiepot in de vaatwasser zetten is een nee-nee. koffiepotten waren niet bedoeld om in de vaatwasser te gaan. Als het deksel niet loskomt, kunt u de koffiepot op geen enkele manier schoon maken door hem in de vaatwasser te doen. De brouwmand en karaf zijn vaatwasmachinebestendig volgens de reinigingsinstructies in de handleiding.

Reinig na elk gebruik de karaf, de brouwmand en de deksels grondig. Bijna alle filterkoffiezetapparaten kunnen in de vaatwasser worden gereinigd. Als ze dat niet zijn (of als je het niet zeker weet), gebruik dan warm zeepwater om ze met de hand schoon te maken. Met de waterpot kun je de vaatwasser niet gebruiken.

Het is belangrijk om veilig te blijven met de koffiepot, de meeste waterpotten hebben een zeer kwetsbare afwerking en je zult er waarschijnlijk nooit de vaatwasser op willen gebruiken. Vaatwassers kunnen niet helpen bij het schoonmaken van de koffiepot vanwege het ontbreken van een deksel. Koffiezetapparaten kunnen bacteriën, gisten en schimmels bevatten als ze niet goed worden schoongemaakt zoals al het andere in de keuken. Om je koffiepot grondig te reinigen met azijn en zuiveringszout, meng je gelijke delen zuiveringszout en water tot je een dikke, pasta-achtige consistentie hebt bereikt.

Dat gezegd hebbende, de meeste glazen en roestvrijstalen koffiepotten zijn vaatwasmachinebestendig van het bovenste rek, terwijl plastic koffiepotten dat meestal niet zijn. Giet vervolgens het sap van een citroen (of ongeveer twee eetlepels citroensap) en 1 kopje gemalen ijs in de pot. Naast de hele bacteriesituatie, kan hardwaterophoping minerale afzettingen achterlaten in de waterkamer van uw koffiezetapparaat, waardoor het mechanisme verstopt raakt en uiteindelijk resulteert in een langzame koffiedruppel. Begin met het toevoegen van ongeveer drie eetlepels grof zout rondom de binnenkant van je koffiepot, met de nadruk op bevlekte plekken.

Als je de tijd hebt om het te laten weken, werkt afwasmiddel uitstekend voor het verwijderen van vlekken in koffiepotten. Als u op de hoogte blijft van het schoonmaken van uw koffiepot, zorgt u ervoor dat u de lekkerste koffie krijgt en dat er geen bacteriën in uw brouwsel terechtkomen. Karaffen van glas of roestvrij staal moeten na elk gebruik worden schoongemaakt om de olieachtige opbouw te voorkomen waardoor koffie bitter smaakt. Naast het dagelijks schoonmaken van je koffiepot, wil je hem ook eens per maand goed grondig reinigen om ervoor te zorgen dat de karaf streep- en vlekvrij blijft.

Als de karafmaat van het ene uiteinde tot het andere varieert, kunt u een halve kop zuiveringszout in de roestvrijstalen pot gieten en vervolgens warm of heet water toevoegen voor de topreiniging op een warme dag. Voor deze methode vult u gewoon uw koffiepot met warm en voegt u twee antibacteriële prothesetabletten toe. Giet vervolgens een soortgelijk mengsel van azijn en water in het reservoir van uw koffiezetapparaat en voer een cyclus uit zonder koffie. Als je op mij lijkt, is je koffiepot een van de belangrijkste en meest gebruikte apparaten in je huis.