Waarom espressomachine

U hoeft niet in de rij te wachten om een drank van topkwaliteit te krijgen. Thuis espresso maken zorgt ervoor dat je koffie kunt zetten.

Waarom espressomachine

U hoeft niet in de rij te wachten om een drank van topkwaliteit te krijgen. Thuis espresso maken zorgt ervoor dat je koffie kunt zetten. Thuis espresso maken stelt je in staat om koffie in je eigen persoonlijke ritueel te passen. Met de Linea Mini en zijn snelle brouwgroepstechnologie leer je waarom espresso is vernoemd naar het Italiaanse woord voor „snel”.

Alle espressomachines van La Marzocco, inclusief de Linea Mini en de GS3, worden met de hand gemaakt in de La Marzocco-fabriek in Scarperia, in de bergen boven Florence, Italië. La Marzocco werd in 1927 opgericht door Giuseppe en Bruno Bambi, en sindsdien is het familiebedrijf trotse beoefenaars van de Italiaanse espressomachinetraditie. In de loop van de decennia heeft La Marzocco enkele van de meest iconische stukken espressoontwerp gemaakt en de ultramoderne technologie vooruit geholpen met baanbrekende technische vooruitgang. De Linea Classic, geïntroduceerd in 1988, is een werkpaard dat hielp bij het bouwen van speciale koffie over de hele wereld, waarvan veel van deze machines nog steeds in gebruik zijn.

Espressomachines zetten veel betere koffie en zijn machines van betere kwaliteit dan de meeste andere koffiezetapparaten. De meeste fabrikanten van espressomachines geven nog steeds om duurzaamheid en levensduur van hun producten, wat zich vertaalt in duurdere onderdelen en machines. Zoals we hierboven vermeldden, hebben espressomachines bepaalde componenten en onderdelen nodig. In tegenstelling tot een infuuskoffiemachine, is espresso niet afhankelijk van de zwaartekracht om de drank te creëren.

In plaats daarvan zijn gespecialiseerde onderdelen nodig om het water onder druk te zetten en te projectielen voor de gedurfde, cafeïnerijke drank. We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Meer informatie over ons beoordelingsproces.

Als u op zoek bent naar een Keurig-upgrade, een speciaal cadeau of de mogelijkheid om melk op te schuimen met een capsulemachine, hoeft u niet verder te zoeken dan het Keurig K-Cafe. Vier opties voor koffieformaat (6 oz, 8 oz, 10 oz en 12 oz), plus een „sterke” optie maken het gemakkelijk om van je favoriete K-cup te genieten, precies zoals je hem wilt. Kies voor een Espresso Roast K-cup capsule en de „shot size” -optie voor een fijne kop espresso. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ketel.

Hoe groter de ketel, hoe meer dranken de machine kan produceren. Aan de andere kant, hoe groter de ketel, hoe meer energie en tijd het kost om al het water te verwarmen. PID is een afkorting voor proportioneel-integraal-derivatencontroller. Een PID is een eenvoudige computer die het verwarmingselement aanstuurt om het water op een ingestelde temperatuur te houden.

Om dit te doen, is een PID verbonden met het verwarmingselement en een temperatuursonde in de ketel. De PID leest continu de invoer van de temperatuursonde en schakelt het verwarmingselement aan en uit op basis van een voorgeprogrammeerd algoritme. In machines met één ketel heeft de ketel één verwarmingselement met twee thermostaten. Eén thermostaat is ingesteld voor een temperatuurbereik dat ideaal is voor het zetten van koffie.

De andere is ingesteld op een temperatuur die bedoeld is om water te koken en stoom te produceren. Een oplossing is een warmtewisselaarmachine. In plaats van een boiler te gebruiken om water te verwarmen voor zowel brouwen als stomen, wordt het water in de ketel alleen gebruikt om stoom te maken. Een extra waterleiding loopt van de pomp, die vervolgens wordt aangesloten op een koperen buis, of warmtewisselaar, die door het lichaam van de ketel loopt.

Het dampende water in de stoomketel verwarmt het water in de warmtewisselaar zonder het aan de kook te brengen. In deze stijl van systeem zal het brouwwater nooit in direct contact komen met het ketelwater. Voor machines die erop gericht zijn grote hoeveelheden dranken te maken met de vereiste om tegelijkertijd te stomen en te brouwen, is de oplossing een dubbele ketel. In deze stijl van machine stuurt de pomp water naar twee afzonderlijke ketels.

De ene verwarmt water tot het kookt; de andere verwarmt water tot brouwtemperatuur. De meeste machines met dubbele ketel zijn voorzien van een PID of digitale temperatuurregelaar, zodat de temperaturen voor beide ketels zorgvuldig kunnen worden geregeld. Wanneer de zethendel helemaal omhoog is, wordt de pomp geactiveerd en begint water onder druk door de machine te bewegen. In dit stadium zal de waterinlaatnok het verhogen van de brouwklep voltooien terwijl tegelijkertijd de pre-infusieklep wordt afgedicht.

Met de pre-infusieklep afgedicht, mag het onder druk staande, hete water alleen door het dispersieblok naar buiten stromen en op de gemalen koffie. Aan het einde van de zetcyclus wordt de hendel teruggezet naar de neerwaartse positie en wordt de pomp gedeactiveerd. Op dit punt sluit de waterinlaatnok de brouwklep af, waardoor de waterstroom naar de rest van de groep wordt beëindigd. Tegelijkertijd opent de waterinlaatnok de pre-infusieklep en de afvoerklep opnieuw; hierdoor wordt eventuele tegendruk in de filterhouder opgeheven en wordt de gebruikte puck gedroogd.

Wanneer de machine is geactiveerd, opent de driewegklep de leidingen die naar de ketel en het dispersieblok lopen terwijl de afvalleiding wordt gesloten. Als de machine is ontworpen voor pre-infusie, wacht deze om de pomp te activeren; in plaats daarvan laat het de omgevingsdruk van het hete water door het dispersieblok duwen om de bedkoffie langzaam te laten weken. Zodra de pomp is geactiveerd, wordt de volledige druk van negen bar op het water uitgeoefend en wordt het door de open leidingen en uit het dispersieblok geduwd. Wanneer de opname is voltooid, wordt de pomp gedeactiveerd.

Tegelijkertijd sluit de driewegklep de leiding die naar de ketel loopt terwijl de afvalleiding wordt geopend; dit verlicht de tegendruk en verwijdert vocht uit de verbruikte puck. Espressomachines zijn gemaakt om water rechtstreeks op te nemen van een koudwaterleiding, gebruikelijk in commerciële installaties, of uit een aparte tank die met de hand met water moet worden gevuld. Hoewel de meeste espressomachines van hoge kwaliteit aan de prijzige kant zijn, zullen verschillende modellen anders geprijsd zijn. Halfautomatische espressomachines vereisen nog steeds dat je de koffie maalt en de shot zelf klaarmaakt, maar ze zijn goedkoper dan volautomatische machines met shottimers of superautomatische espressomachines die alles doen, inclusief het malen van de bonen voor je.

Achter elke dure espressomachine schuilt een heel team van ervaren mensen die hebben geholpen om die machine tot stand te brengen. Als u een machine krijgt met extra functies, of kiest voor automatische espressomachines in plaats van traditionele espressomachines, betaalt u meer. De portafilter vormt een afdichting met de pakking van de espressomachine en leidt heet water onder hoge druk door de koffiepuck. Variërend van de fijnheid van de maling, de hoeveelheid druk die wordt gebruikt om de malingen aan te stampen, of de druk zelf kan worden gebruikt om de smaak van de espresso te variëren.

Als je heel kieskeurig bent over je koffie, dan is dit de automatische espressomachine met ingebouwde molen voor jou. Die kleine machines maken redelijk goede espresso en zitten in dezelfde prijsklasse als een goede druppelmachine. Espressomachines werken door water onder hoge druk in slechts enkele seconden door gecomprimeerd koffiedik te persen. We evalueren elke espressomachine op gebruiksgemak, tijd om te zetten, consistentie, smaak, temperatuur en geluidsniveau.

Hoewel de 58 mm de meest voorkomende maat is voor commerciële machines, zullen beide formaten uitstekende espresso produceren. .